Home | Kontakt | English | Intranet        

forskning

 

Kontakt


Forsknings- og innovationschef
Jakob Illeborg Pagter

Tlf. 8942 5631
jakob.i.pagter@alexandra.dk

www.sikkerhed.alexandra.dk

 

Bestyrelsesformand
Søren Duus Østergaard
IBM

Forskningschef
Ivan Damgaard
professor
Datalogisk Institut
Aarhus Universitet

Relateret information

Præsentation fra årsrapport 2008-09 (pdf)

Når sikkerhed står i vejen for HR

Stærk kryptografi for alle

Unik sikkerhedsløsning til børser og auktioner - software udviklet til Danisco på vej ud på et større marked

Landmanden kan radiostyre staldtemperaturen fra lænestolen

Sikkerhedsløsning til mobil netbank

It-sikkerhed
- allestedsnærværende og sikkert

Efterhånden som visionen om pervasive computing – it i alting – kommer nærmere sin realisering, bliver en række problemstillinger mere aktuelle, ikke mindst it-sikkerhed.
Når computere overtager flere og flere funktioner i vores dagligdag, er det vigtigt, at vi kan stole på dem. Benytter man f.eks. intelligent medicinsk udstyr, som automatisk kommunikerer med sundhedssystemet, er det vigtigt, at personlige data hemmeligholdes, samtidig med at man kan stole på, at det er de rigtige data, som sendes frem og tilbage.
Alexandra Instituttets Center for it-sikkerhed samler erhvervsliv og forskning omkring sikkerhedsproblematikker på pervasive computing-området. På erhvervssiden er en række softwarehuse og ekspertvirksomheder inden for sikkerhed med i samarbejdet. På forskningssiden samarbejder Alexandra Instituttet med den internationalt anerkendte kryptologigruppe på Datalogisk Institut, Aarhus Universitet.

Indsatsområdet samarbejder med forskere på DTU, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i Århus. Indsatsområdet er organiseret som et center med en bestyrelse bestående af repræsentanter fra erhvervsliv og forskning. Bestyrelsesformand er Søren Duus Østergaard, IBM.
Innovationschef er Jakob Pagter.