Home | Oversigt        

nyhedsbrev

Nummer 4 - april 2009

Kommercialisering med respekt

Steen M. Lynenskjold er sikker på, at han som ny bestyrelsesformand for Alexandra Instituttet har meget at tilbyde virksomheden. Samtidig har han stor respekt for dens baggrund.

 

Med sin stærke baggrund inden for både teknologi, ledelse og forretning er Steen Michael Lynenskjold umiddelbart et stærkt kort i forbindelse med Alexandra Instituttets fortsatte udvikling.

Den 45-årige Steen M. Lynenskjold er svagstrømsingeniør og har en MBA med fokus på teknologi og innovation. Siden han kom til Terma i 1989, har hans karriere bragt ham vidt omkring i koncernen, og nu er han senior vice president med ansvar for forretningsområdet Airborne Systems.

- Man kan sige, at jeg er gået den klassiske vej fra tekniker til projektleder til afdelingsleder til leder af et forretningsområde, og dermed gået mere og mere over i den forretningsmæssige del, forklarer Steen M. Lynenskjold.

Han har således gennem en årrække arbejdet med salg og markedsføring, og det ser han som en klar styrke i Alexandra Instituttets fortsatte kommercialiseringsproces.

- Som GTS-institut skal Alexandra i højere grad end tidligere drive forretning og sælge ydelser og tjene fornuftigt på det. Med min baggrund kan jeg hjælpe den udvikling fornuftigt på vej uden at ændre på Alexandras integritet, som jeg har enorm respekt for, siger den nye formand, der blev valgt ind i bestyrelsen i 2006.

Han understreger, at Alexandra Instituttet i forvejen er god til at skabe forretning, men at det kan gøres endnu bedre.

- Alexandra er ikke et almindeligt firma. Man kan spørge: hvad er en sælger i Alexandra? Svaret er nok, at mange af medarbejderne er sælgere, i og med at de ”sælger” projekter ved at lave ansøgninger om finansiering af dem, og succesraten er meget god. Men der skal ikke ændres ved det, der er helt unikt ved firmaet, nemlig brobyggerfunktionen med de stærke rødder i universitetsmiljøet – at Alexandra kan trække på dets viden og gøre den anvendelig, siger Steen M. Lynenskjold.

Han tilføjer i øvrigt, at det ikke er virksomhedens nye udfordringer, som har afstedkommet udskiftningen i formandsstolen. Når han afløser Erik Stridbæk nu, er det, fordi der er tradition for, at formændene kun sidder i to år ad gangen.

 

 

Steen M. Lynenskjold

Steen M. Lynenskjold, Terma

Fakta

CV for Steen Michael Lynenskjold.

Svagstrømsingeniør fra DTU i 1987.

Derefter ansættelser i hhv. Dansk Datamatikcenter og NCR.

1989 CRI i Danmark.

1990 -1996 udstationeret i Tyskland for at lave kontrol- og kommandosystemer til satellitter for ESA.

1997 CRIs forsvars- og rumaktiviteter blev overtaget af Terma.

1999-2000 Projektleder i Seattle for at bistå Boeing i udviklingen af Joint Strike Fighter.

2002 MBA på DTU.

 

 

 

© Alexandra Instituttet A/S