Home | Oversigt        

nyhedsbrev

Nummer 7 - august 2009

Interaktiv udstilling om brintteknologi

Interactive spaces, Alexandra Instituttets afdeling for avanceret interaktionsdesign, har været med til at udvikle en interaktiv udstilling om brintteknologi for energiselskabet SEAS-NVE og Lollands Kommune.

 

Udstillingen H2 Interaction åbnede for publikum 6. juli i Vestenskov ved Nakskov. Formålet med udstillingen er at engagere publikum i nye klimaløsninger til fremtidens energi.

I udstillingen kan man bl.a. gå en tur på et interaktivt gulv, som afslører om ens CO2-fodaftryk er gode og grønne eller slemme og sorte. Man kan lege vejrgud i en miniatureby, hvor det er den besøgende, der bestemmer, om solen skal stikke, eller om det skal regne eller blæse. Eller man kan konkurrere med sine venner om, hvem der er bedst til at spalte vandmolekyler til brint og ilt.

Udstillingen består af 6 installationer, som anvender forskellige teknologier så som multitouch tracking, RFID og LED, projektioner og gesture tracking på såvel gulv som væg.

Installationerne er visuelt knyttede gennem et grafisk lag i rummet, hvor hver farve indikerer henholdsvis produktion (grøn), lagring (blå) og forbrug (orange). Udover de fire installationer er der ligeledes udviklet en touchskærm med baggrundsinformation samt en digital gæstebog.

Udstillingen ”H2 Interaction” er udviklet i et samarbejde mellem SEAS-NVE og Lolland Kommune.

Loop Company har udarbejdet overordnet ide samt udformning af rum i kraft af plancher, skilte mm.

Indsatsområdet Interactive Spaces ved Alexandra Instituttet har fremstillet installationerne både hvad angår teknologi, grafik og fysisk udformning med inddragelse af relevante leverandører.

Læs mere på udstillingens hjemmeside.

For mere information om teknologien og koncepterne bag H2 Interaction, kontakt forsknings- og innovationschef Kaj Grønbæk, tlf. 21 49 56 34, e-mail kaj.gronbak@alexandra.dk.

 

 

Udstillingen giver gennem leg og interaktion de besøgende en forståelse for de forskellige processer, der knytter sig til produktion, lagring og genudvinding af brint.

 

Se flere billeder fra udstillingen her og se et 3-minutters videoindslag om udstillingen her.

 

 

 

 

 

 

© Alexandra Instituttet A/S