Home | Oversigt        

nyhedsbrev

Nummer 6 - oktober 2008

Danmarks første uddannelse for forretningsorienterede projektledere

En ny uddannelse med fokus på forretningsforståelse skal lære virksomheder at få it og forretning til at gå op i en højere enhed, når de gennemfører strategiske innovationsprojekter.

 

Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, udbyder uddannelsen sammen med Alexandra Instituttet, HuMentor Aps, Xfon og Blue Planet Innovation.

Vi præsenterer den nye projektlederuddannelse på et medlemsmøde hos Alexandra Instituttet 23. oktober. Se invitationen her.

Blandt oplægsholderne er direktør Michael Holm, Systematic, direktør Steffen Svendsen, professionshøjskolen VIA, og professor Anders Drejer fra Strategy-Lab, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

Den nye projektlederuddannelse løber over otte undervisningsdage med start i marts næste år. Se præsentation af uddannelsen her.

Læs interview med Camilla Kølsen, Alexandra Instituttets innovationschef for forretningsudvikling, om tankerne bag uddannelsen her.

Ud over præsentationen af den nye uddannelse får deltagerne i medlemsmødet lejlighed til generelt at diskutere ønsker og krav til fremtidens efteruddannelse, ideer til nye kurser, ønsker til standardisering og samspillet mellem uddannelsessystemet og kursusverdenen. De ideer, der kommer frem på mødet, vil indgå i Alexandra Instituttets udvikling af nye kursustilbud.

 

Camilla Kølsen

- Vi mener, at der reelt er tale om et rolleskifte for projektlederen i mange organisationer, siger innovationschef Camilla Kølsen.

- Den strategiske projektleder skal, ud over at fastholde sine traditionelle projektplanlægningsdyder, kunne fungere som forandringsagent, forretningsudvikler og ikke mindst strateg.

 

 

 

 

© Alexandra Instituttet A/S