Home | Kontakt | English | Intranet        

nyt

 

Nyheder

Nyheder 2007

Nyt demonstrationsprojekt i udvikling af hjælpemidler til handicappede

Bedre hjælpemidler til handicappede er målet for nyt innovationsprojekt som Vækstforum Midtjylland står bag. Alexandra Instituttet leder projektet.

Læs mere

19. december 2007

Alexandra Instituttet bliver nyt GTS-institut

Alexandra Instituttet bliver det nyeste medlem i familien af GTS-institutter. Videnskabsminister Helge Sander har netop underskrevet en resultatkontrakt med instituttet, der dermed bliver det nyeste af ialt ni leverandører af teknologisk service i Danmark.

Læs mere

11. december 2007

Interaktivt gulv får stor international designpris
- hæder til nyt koncept for integration af it i undervisningen

Fredag d. 30. november modtog skaberne af det interaktive gulv Vidensbrønden den prestigefyldte internationale designpris Red Dot Award. Prisoverrækkelsen fandt sted på The Red Dot Design Museum i Singapore.

Læs mere

3. december 2007

Netværk skaber innovation i virksomheder

Videnskabsministeriets forsknings- og innovationsstyrelse har offentliggjort det første performanceregnskab for styrelsens 36 innovationsnetværk. Tallene viser, at samarbejdet mellem videninstitutioner og virksomheder fik et markant løft i 2006.

Læs mere

29. november 2007

Alexandra Instituttet vinder it-pris

Ved it-forum midtjyllands årsmøde 25. september uddeltes traditionen tro årets it-pris. Denne gang gik den til Alexandra Instituttet.

Læs mere

26. september 2007

Højteknologifonden støtter Galileo-projekt

Alexandra Instituttet leder et forsknings-projekt, der skal udnytte den kommende europæiske positionerings-teknologi Galileo. Budgettet er på 48 mio. kr.

Læs mere

26. september 2007

It skal forbedre ældres livskvalitet - forskere, virksomheder og brugere går sammen om at udvikle nye it-baserede sundhedsservices til en aldrende befolkning

Rådet for Teknologi og Innovation under Videnskabsministeriet har bevilget 8,5 mio. kr. til et innovationskonsortium med titlen ”Brugerdreven Sundhedsinnovation”. En af partnerne i konsortiet er Ældre Sagen. Som navnet markerer deltager brugerne aktivt, når konsortiet udvikler teknologi til forbedring af  ældres livskvalitet.

Læs mere

25. september 2007

Pige-camp: it og piger på Katrinebjerg i efterårsferien

Piger skal være med til at udtænke og designe fremtidens teknologier. Det er budskabet, når Datalogisk Institut, Aarhus Universitet, i samarbejde med softwarevirksomheden Systematic, universitetssamarbejdet it-vest og Alexandra Instituttet i efterårsferien inviterer til it-camp for piger.

Læs mere

18. september 2007

Mobile Home Center

Højteknologifonden støtter projektet Mobile Home Center, der skal udvikle et nyt mobilkoncept for Bang & Olufsen. Projektet ledes af Alexandra Instituttet, og derudover deltager Datalogisk Institut, Aarhus Universitet, og Arkitektskolen Aarhus.

Læs mere

4. juli 2007

Alexandra Instituttet og Festugen bag interaktive ’tags’ på officielle plakater

Århus Festuge har indledt et samarbejde med Alexandra Instituttet. Sammen med Center for Interactive Spaces under Alexandra Instituttet lancerer Festugen interaktive ’tags’ på de fem officielle Festugeplakater.

Læs mere

20. juni 2007

Det Interaktive Hospital udvikler sig

Horsens Sygehus og Katrinebjergs Center for Pervasive Healthcare samarbejder om et nyt it-system, Det Interaktive Hospital. Hvad der startede som et forskningsprojekt er nu ved at modnes til et produkt med potentiale.

Læs mere

30. april 2007

At lære sin ABC på SMS

Den elektroniske skoletaske er en del af Center for Interactive Spaces' nytænkende, interaktive undervisningsværktøjer til folkeskolen. KMD videreudvikler systemet.

Læs mere

30. april 2007

Interaktivt gulv på Møllevangsskolen

En såkaldt Videnbrønd, et interaktivt gulv, er resultatet af et af projekterne under kompetencecenter ISIS Katrinebjerg 

Læs mere

30. april 2007

Nye innovationssatsninger i Århusregionen

En række midtjyske virksomheder, bl.a. Terma, er gået sammen med Århus Kommune, Region Midtjylland og Alexandra Instituttet om nye innovationssatsninger på områderne "pervasive positioning" og "digital lifestyle".

Læs mere

2. marts 2007

11. mio kr. til sensorteknologi til byggeriet

Alexandra Instituttet er en af deltagerne i innovationskonsortiet Sensobyg, der netop har modtaget penge fra Videnskabsministeriet til at udvikle udvikle billige og driftsikre overvågningssystemer til byggeriet.

Læs mere

21. februar 2007

Nyt projekt: Fremtidens mobile sikkerhed

Forskningsprojektet ITSCI udvikler brugervenlig sikkerhed til bl.a. fremtidens netbank.

Læs mere

2. februar 2007