Home | Kontakt | English | Intranet        

nyt

 

Nyheder

Nyheder 2008

LO-formand besøgte Alexandra

Harald Børsting er imponeret over Alexandra Instituttets arbejde, men er enig i, at der skal arbejdes for større rammebevillinger til forskning, frem for at forskerne skal søge om enkeltprojekter.

Læs mere

27. november 2008

Teknologikaravanen besøger Bornholm den 25. november

Teknologikaravanen er en vandreudstilling, der giver eksempler
på intelligente produkter og viser dig, hvordan it og teknologi kan
effektivisere din produktion.

Læs mere

18. november 2008

DR2 bringer historien om GoalRef

Tirsdag d. 25. november bringer programmet VidenOm på DR2 historien om GoalRef, bolden der selv fortæller om der var mål eller ej.

Læs mere

13. november 2008

InfoGalleri og Sirpa forener det bedste fra de to platforme

Alexandra Instituttet og DBC har indgået en samarbejdsaftale om at videreudvikle en fælles interaktiv platform til formidling af
kulturnyheder.

Læs mere

11. november 2008

Caretech Innovation - ny platform for sundheds-it projekter

Region Midtjylland har bevilget 37 mio. kr. til en ny treårig sundheds-it satsning, der skal sikre den korteste vej mellem forskning, anvendelse og forretning.

Læs mere

30. oktober 2008

Produktudvikling sammen med kunderne

Grundlæggeren af japanske Elephant Design besøger Alexandra Instituttet 6. november. Det er en unik chance for små og mellemstore danske virksomheder til at få viden om, hvordan man bruger internettet til dialog med slutbrugerne om udvikling af nye produkter.

Læs mere

23. oktober 2008

Århusprojekt skal markedsføre Danmark og digital kunst

Et internationalt kunst- og forskningsprojekt, med base i Århus, skal være med til at sætte dagsordenen for klimadebatten til FN’s 15. klimatopmøde.

Læs mere

15 .oktober 2008

Alexandra Instituttet deltager i konference om fremtidens møbler og interiør

SMART SPACE: En international konference sætter fokus på 3 spor: Smart Materials; Smart Living; Smart Green med fokus på møbler, interiør, tekstiler og bygninger udviklet med basis i de nyeste teknologier, design og bæredygtighed.
Konferencen finder sted på Vingstedcentret ved Vejle torsdag den 11. december kl. 8-20.

Læs mere

8. oktober 2008

Den Gyldne Skalpel til iHospital

Tidsskriftet Dagens Medicins initiativpris Den Gyldne Skalpel blev 4. september overrakt af sundhedsminister Jakob Axel Nielsen til Det Interaktive Hospital i Horsens.

Læs mere

5. september 2008

Sænk energiforbruget - brugerdrevet

Alexandra Instituttet deltager i et nyt projekt, der gennem brugerdreven innovation skal udvikle et samlet koncept for, hvordan it-løsninger, der kan sænke energiforbruget, kan gøres både anvendelige og relevante for brugerne.

Læs mere

4. september 2008

Katrinebjerg-forskere står bag workshops på HCI-konference i Lund

I forbindelse med den nordiske konference om brug af it-systemer, NordiCHI.org, arrangerer forskere fra Katrinebjerg fire workshops i Lund den 19. oktober i år.

Læs mere

19. august 2008

GTS-performanceregnskab for 2007 viser kraftig stigning i forskning og udvikling

GTS offentliggør i dag sit nye performanceregnskab, der viser en kraftig stigning på 55 pct. i forsknings- og udviklingsaktiviteterne blandt de ni GTS-virksomheder.

Læs mere

4. juni 2008

Alexandra Instituttet deltager i Teknologikaravanen

Teknologikaravanen bringer i løbet af sommeren 2008 den nyeste teknologiske viden og innovation til 11 danske byer. Virksomheder rundt om i landet har således mulighed for at møde højteknologisk forskning og innovation i øjenhøjde.

Læs mere

30. maj 2008

Videnskabsministeren bød Alexandra Instituttet velkommen som GTS-medlem

Videnskabsminister Helge Sander var taget hele vejen til Århus for at byde Alexandra Instituttet velkommen i GTS-familien. Alexandra Instituttet er nu det nyeste af i alt ni leverandører af teknologisk service i Danmark.

Læs mere

30. maj 2008

Ny innovationschef for Pervasive healthcare

Margit Kristensen er blevet ansat ved Alexandra Instituttet som innovationschef for Pervasive healthcare fra den 1. juni 2008.

Læs mere

27. maj 2008

Intelligent mål efter tæt samspil

GoalRef er ikke kun til håndbolde. Den kan hjælpe dommerne i flere sportsgrene. Det Internationale Håndboldforbund IHF’s beslutning om at bruge intelligente Select-bolde ved VM i Kroatien i januar 2009 bliver ikke blot et gennembrud for dommere og spillere verden over.

Læs mere

3. marts 2008

Ud-af-æsken-oplevelse med LEGO

I fremtiden kan børnene lege med LEGO i butikken uden at tage byggeklodserne ud af æskerne. Blot ved at lege med selve æsken kan de styre en computeranimation med modellen indeni, og dermed finde frem til lige den model, der passer dem bedst, inden de køber den.

Læs mere

22. februar 2008

Ny uddannelse for projektledere

En ny uddannelse med fokus på forretningsforståelse skal lære virksomheder at få it og forretning til at gå op i en højere enhed, når de gennemfører strategiske innovationsprojekter. Uddannelsen begynder til sommer på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

Læs mere

4. februar 2008

Århus bliver digital foregangsby

Det Strategiske Forskningsråd støtter nyt strategisk forskningscenter, ”Digital Urban Living”. Centret oprettes på Aarhus Universitet i et unikt samarbejde på tværs af fagområder, institutioner og den offentlige og private sektor. Alexandra Instituttet deltager i projektet.

Læs mere

17. januar 2008

Bedre kommunal service gennem ny anvendelse af it - forskningsprojekt skal skabe it-baseret samarbejde mellem borgere og forvaltning

Tre jyske kommuner og tre it-virksomheder arbejder sammen med Alexandra Instituttet og it-forskere fra Århus og Aalborg om en ny type it-systemer, der skal udnytte de nyeste web 2.0 teknologier til at bringe borgere og forvaltning tættere på hinanden.

Læs mere

17. januar 2008

IMPACT - Art in the age of climate change

Nordisk Kulturfond har besluttet at tildele Alexandra Instituttet 3 mio. dkr. til at realisere “Årets nordiske udstilling 2008-2010”.
“IMPACT – art in the age of climate change” er titlen på den internationale udstilling, der skal vises i hele Norden. Udstillingen åbnes samtidig med FNs globale klimatopmøde i København i november-december 2009.

Læs mere

14. januar 2008

Ole Lehrmann Madsen indtræder i Det Strategiske Forskningsråd

Alexandra Instituttets direktør Ole Lehrmann Madsen, professor i datalogi, er af videnskabsminister Helge Sander udnævnt til medlem af Det Strategiske Forskningsråds bestyrelse – en af de helt tunge poster i det forskningspolitiske system.

Læs mere

10. januar 2008