Home | Kontakt | English | Intranet        

nyt

 

Nyheder 2008

 

08.10.08 Pressemeddelelse

Alexandra Instituttet deltager i konference om fremtidens møbler og interiør

SMART SPACE: En international konference sætter fokus på 3 spor: Smart Materials; Smart Living; Smart Green med fokus på møbler, interiør, tekstiler og bygninger udviklet med basis i de nyeste teknologier, design og bæredygtighed.
Konferencen finder sted på Vingstedcentret ved Vejle torsdag den 11. december kl. 8-20.

Vi oplever som forbrugere det at være online som en mere og mere naturlig del af vores hverdag, og derfor skabes der flere og flere smarte produkter, der bygger på de nyeste teknologier, intelligente løsninger og smart funktionalitet. Forbrugere og virksomheder søger at skabe miljøer, der er mere effektive, yder større service og øger livskvaliteten i privatlivet såvel som på arbejde.
Men hvordan gøres produkter intelligente? Hvordan ser fremtidens materialer ud?

Det får du svar på på SMART SPACE. Udviklingscenter for Møbler og Træ, UMT, arrangerer denne internationale konference i samarbejde med Innovation Lab, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut og Dansk Design Center.

Her bliver der lejlighed til at se, hvad fremtiden vil byde på af produkter og services inden for møbler og byggekomponenter. Førende specialister og virksomheder fra rundt om i verden vil fortælle om deres resultater inden for 3 spor: SMART MATERIALS, SMART LIVING, SMART GREEN med fokus på møbler, interiør, tekstiler og bygninger udviklet med basis i de nyeste teknologier, design og bæredygtighed.

Konferencen skydes i gang med tankeskabende indlæg fra førende specialister, der deltager i de efterfølgende workshops, hvor frontløbernes oplevelser og erfaringer overføres til virksomhedernes egen hverdag. Der er endvidere mulighed for, at få rådgivning i et pitstop med eksperter inden for områderne: Interaktive løsninger; nye teknologier og nye materialer.

Konferencen indledes af John Thackara, leder af bureauet Doors of Perception og en af verdens betydningsfulde frontløbere inden for design og bæredygtighed. Endvidere direktør Henrik Marstrand fra den nyskabende, nytænkende, innovative danske virksomhed, Mater Design, der vandt magasinet Wallpapers pris for bedste debutdesign i 2008 for deres koncept med at skabe forretningssucces via bæredygtighed og design. Torben Anker Lenau fra Danmarks Tekniske Universitet har arbejdet med smart materials i de sidste 15 år, og en anden specialist inden for intelligente materialer er Marianne Graves Petersen fra Alexandra Instituttet, der taler om intelligente måder at indrette sig på.

Hele konferencen ledsages af en meget spektakulær udstilling, der viser eksempler på intelligente møbler og smarte konstruktioner og løsninger på slutbrugernes behov. Her er sengen, der tænker, mens du sover og forbedrer din sundhedstilstand under søvnen. Stolen, der får dig til at se med din hud, så f.eks. blinde kan styrke deres muligheder. Sofaen, der dæmper støjen i rummet. Du går rundt i det franske center Innovateques fascinerende materialesamling, hvor man kommer ind i en oplevelsesverden og ser mange nye materialer, der kan fås, og hvad de kan bruges til, og hvordan man får fat på dem.

 

Følg med i nyhederne om konferencen og udstillingen på UMTs hjemmeside, www.moebelcenter.dk, hvor man også kan tilmelde sig.

For nærmere oplysninger kontakt Svend Erik Nissen
Udviklingscenter for Møbler og Træ, UMT
Birk Centerpark 40, 7400 Herning
Tlf. 96426548
Mob. 4081 04 31

E-mail: svend-erik@moebelcenter.dk
www.moebelcenter.dk