Home | Kontakt | English | Intranet        

nyt

 

Nyheder 2009

 

Følg klimadebatten på din iPhone

Softwareudviklere fra Alexandra Instituttet har stået for programmeringen af ”Klimatrends”, en ny iPhone app, som kan hentes gratis i iTunes App Store. Klimatrends app'en er en anderledes måde at følge strømmen af nyheder, meninger, følelser og klimamålinger før, under og efter COP 15. Og det ser ud til at Klimatrends opfylder et konkret behov her og nu: lige nu er den nr. 3 på toplisten over gratis nyheds-apps.

App'en er både en nyhedslæser, et socialt netværk, et måleapparat og et spil. Man vipper telefonen, så den står lodret, for at se Klimatrends. Derefter trykker man på en isflage for at se indholdet. Telefonen rystes hårdt for at få nye isflager.

Vandstanden i havet viser, hvor galt det står til. Vandstanden afspejler gennemsnittet af alle bidrag lige nu (høj er skidt, lav er godt). Via Twitter kan man følge Klimatrends fra udvalgte personer, der vises som farvede linjer.

App'en er skabt af Center for Digital Urban Living i samarbejde med Jyllands-Posten og mobilselskabet 3. Softwareudviklere fra Alexandra Instituttet har stået for programmeringen af Klimatrends.

Læs mere om Klimatrends her.