Home | Kontakt | English | Intranet        

nyt

 

Nyheder 2009

 

Teknologikaravanen i Herning, Ringsted, Holeby og København

Kompetencecentrene ISIS Katrinebjerg v. Alexandra Instituttet, CISS, CSI og KnowledgeLab er gået sammen med en række store og små virksomheder om vandreudstillingen Teknologikaravanen.

Teknologikaravanen har i 2008 bragt den nyeste teknologiske viden og innovation til virksomheder i danske byer rundt om i landet. Virksomhederne har således haft mulighed for at møde højteknologisk forskning og innovation i øjenhøjde, og nu er turen kommet til Herning, Ringsted og Holeby.

Teknologikaravanens mål er blandt andet at bygge bro mellem erhvervslivet og forskningen og dermed rette op på det skæve Danmark. Den højteknologiske forskning og innovation har nemlig tendens til at skabe klynger omkring de største byer. Og det er ikke hensigtsmæssigt for de mellemstore danske byer, for virksomheders innovationshøjde, vækst og konkurrencedygtighed øges gevaldigt, når de får mulighed for at udvikle produkter med it i.

Derfor har de fire videninstitutioner taget konsekvensen og liner en vandreudstilling og et rejsehold af specialister op til at møde de danske virksomheder, der kan bruge inspiration til en højteknologisk opgradering. Mulighederne for at integrere it i produkter er nemlig mindst lige så store hos virksomhederne ude i landet, og nu bliver det endda med Teknologikaravanens besøg også nemt at komme i gang med.

Teknologikaravanen består af en vandreudstilling, der fremviser prototyper på it i produkter, udviklerne bag prototyperne og en faglig workshop for det lokale erhvervsliv med fokus på erfaringsudveksling, ideudvikling og matchmaking.
Interesserede virksomheder kan besøge Teknologikaravanens vandreudstilling af prototyper, få sparring på ideer til nye produkter med it i og networke med andre interesserede virksomheder.

I de regioner, karavanen besøger, findes der allerede virksomheder, der har været involveret i udvikling af nye produkter med it i under samspil med forskningsmiljøerne. De vil også deltage på udstillingen med deres produkter og være rede til at fortælle om, hvad de har fået ud af samarbejdet og hvordan de har grebet det an.

Læs mere på Teknologikaravanens egen hjemmeside.

Programmet for karavanens stop undervejs lyder:

Herning mandag den 19. januar 13.00 - 18.00 (se særskilt program i pdf eller læs mere på Teknologikaravanens hjemmeside).

Ringsted tirsdag den 20. januar 13.00 - 18.00 (se særskilt program i pdf eller læs mere på Teknologikaravanens hjemmeside).

Holeby onsdag den 21. januar 13.00 - 18.00 (se særskilt program i pdf eller læs mere på Teknologikaravanens hjemmeside).

København torsdag den 22. januar 12.00 - 14.00 & 15.00 - 18.00 (se særskilt program i pdf eller læs mere på Teknologikaravanens hjemmeside).

Blandt de 17 prototyper, karavanen bringer med sig, findes:

Og så er der mulighed for at prøve en tur på Segway'en.